AAVC
Cercar   en  

 Nou usuariInici | Altres noticies | Documentació  

Informaci General


Presentaci
Estatuts
Junta directiva
Cartes al president
Relacions
FAQ
Adrea i contacte


Informaci Interna


Serveis


Serveis als socis
Publicacions
Enllaos

Fer-se soci


El blog de l'aavc


Debats Com #


Temtiques


Poltiques Culturals
Municipis
Catalunya
Estat
Europa
Art i Censura
Art i Economia
Art i Ensenyament
Consell de les Arts
Drets d''autor
Mediadors
Moviments socials
Pensament

  
Nou servei Juridic i fiscal pels socis
Dilluns, 3 de Novembre de 2014 (13:55:51) per aavc
AAVC NotciesBenvolguts companys i companyes,

L'AAVC ha recuperat des d'aquest mes el seu servei d'Assistncia jurdica i fiscal pels socis, que consisteix en un Servei gratut d'informaci i assessorament (telfonic o on line) sobre aspectes fiscals i jurdics que se li plantegen a l'artista visual en la seva activitat professional: facturaci, IAE, IVA, IRPF, relacions contractuals i models de contractes, conflictes amb els intermediaris o les institucions.

Aquest servei anir a crrec de Rubn Guilany, Llicenciat en Dret i advocat de l'Il-lustre Col-legi d'Advocats de Barcelona. Guilany ha treballat com a advocat per URA MENNDEZ en els mbits del Dret Mercantil i del Dret Processal i Arbitratge. Aquest despatx va ser guardonat com a millor despatx dadvocats a lEstat espanyol lany 2012 en els IFLP European Awards, per davant de despatxos com GARRIGUES, CUATRECASAS o ROCA-JUNYENT.

Tamb s llicenciat en Filosofia amb la distinci de premi extraordinari de llicenciatura. Ha treballat com a investigador en el grup de Filosofia analtica de la Universitat de BarcelonaLOGOS, de reconegut prestigi internacional en els mbits de la lgica, llenguatge i cognici.

En lmbit associatiu t una llarga experincia, tant en la participaci activa com a membre de diferents associacions (Centre Montserrat Xavier, Sunugaal, Esplai Espurna, Fondation les Buissonnets) com en lassessorament del collectiu dartistes com a advocat.

Aquells socis interessats a fer servir aquest servei heu d'escriure a l'adrea electrnica assessoria@aavc.net, identificant-vos com a socis (Nom, cognoms i n de soci) explicant breument la vostra consulta. L'AAVC us respondr directament o b us derivar a Rubn perqu parleu amb ell.

Esperem que aquest servei us sigui til i esperem molt aviat comunicar-vos de nous.

Cordialment,

Junta Directiva de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

ELS ARTISTES DE LEMPORD QUEDEN ORFES
Dissabte, 18 dOctubre de 2014 (11:11:33) per aavc
AAVC Notcies


Des de lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya fem pals el nostre desacord amb el comunicat de lAjuntament de Figueres que vol donar una nova orientaci sense determinar al Museu de lEmpord.
Aquest Museu ha desenvolupat un paper imprescindible en l'mbit de la comarca i del pas, enfortint les relacions internacionals amb altres centres de primer nivell, posant la qualitat per davant de tot en una gesti seriosa i respectuosa cap a la creaci contempornia i, el que s ms important, fent una tasca de suport a la producci i visibilitzaci dels artistes de la zona.

Donem suport a la seva Directora, Anna Capella, i a la lnia que ha seguit durant aquest anys. s el centre de cultura per excellncia a lEmpord, en els darrers anys s'ha implicat i ha collaborat amb festivals, galeries i centres dart i hi ha hagut magnfiques exposicions de destacats artistes nacionals i internacionals. s per tot aix que demanem que aquesta projecci continu.

Si hi ha la intenci de canviar el Museu, esperem que sigui amb el consens dels professionals del sector i que sigui, certament, per millorar-lo. Volem participar en aquest dileg.

AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 4)

Nou director al CCCB
Divendres, 17 dOctubre de 2014 (13:48:44) per aavc
AAVC NotciesESTEM EN EL MS ABSOLUT DESACORD AMB EL PROCEDIMENT ARBITRARI PEL QUAL ES NOMENA LA NOVA DIRECCI DEL CCCB.

VOLEM UN CONCURS PBLIC PER LA TRIA D'UN PROJECTE SERIS I AMBICIS PER A AQUEST CENTRE DE CULTURA CONTEMPORNIA.

PROU DINGERNCIES POLTIQUES EN LA GESTI DE LA CULTURA.


Pensvem que ja havem superat aquestes formes desptiques de triar a dit persones poc adients per als crrecs i abans d'ahir vam tindre un exemple ms de la desconsideraci envers el sector i els professionals de la cultura.

Senyor Salvador Esteve i membres del Consell General del Consorci del CCCB, no sn formes de triar un director. El procediment moralment acceptable avui dia s convocar un concurs pblic internacional amb un jurat de reconegut prestigi i independncia que pugui valorar un projecte arriscat, enriquidor, engrescador, fins i tot incmode, que apunti idees i aventuri hiptesis de les nostres maneres de viure, pensar i apropar-nos a l'art.

Que pot aportar aquesta persona triada a dit amb un perfil tant esbiaixat? Quines idees t per al centre? Quin projecte ha presentat? No ens diuen res de tot aix perqu no t cap projecte. La nota de premsa nicament apunta a un currculum poltic i literari, apunta a un passat, perqu no hi ha proposta de futur. Primer es tria el projecte, desprs la persona, no a l'inrevs.

DEMANEM UNA RECTIFICACI IMMEDIATA I LA CONVOCATRIA D'UN CONCURS PBLIC AMB PARTICIPACI DELS PROFESSIONALS DEL SECTOR.

ENS POSEM A TREBALLAR PLEGATS?

AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 5)

Beca i descompte
Dilluns, 29 de Setembre de 2014 (12:09:22) per aavc
AAVC


Benvolguts companys i companyes,


Ens han arribat dues convocatories que poden ser del vostre inters, per una banda la beca d'intercanvis per a projectes artistics entre Stuttgart i Barcelona:


Kunststiftung
CAT

Beca dintercanvi per a projectes artstics entre Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Alemanya) i Barcelona (Catalunya, Espanya) 2015.
♦ Lobjectiu daquesta convocatria s oferir una beca de mobilitat i producci a quatre artistes (2 de Baden-Wrttemberg i 2 de Catalunya) per donar suport al desenvolupament de treballs artstics vinculats als contextos de cada un dels centres i institucions participants, fomentar lintercanvi interregional entre creadors de Baden-Wrttemberg i Catalunya i possibilitar experincies de dileg entre dues comunitats artstiques i els seus respectius col lectius socials.

Institucions participants: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info bases i sollicituds


CAST

Beca de intercambio para proyectos artsticos entre Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Alemania) y Barcelona (Catalua, Espaa)2015.
♦ El objetivo de esta convocatoria es ofrecer una beca de movilidad y produccin a cuatro artistas (2 de Baden-Wrttemberg y 2 de Catalua) para apoyar el desarrollo de trabajos artsticos vinculados a los contextos de cada uno de los centros e instituciones participantes, fomentar el intercambio interregional entre creadores de Baden-Wrttemberg y Catalua y posibilitar experiencias de dilogo entre dos comunidades artsticas y sus respectivos colectivos sociales.

Instituciones participantes: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info bases y solicitudes


ENG

Grant residency for artistic exchange project between Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Germany) and Barcelona (Catalonia, Spain)2015.
♦The main goal of this call is to provide a mobility and production grant residency to 4 artists (2 of Baden-Wrttemberg and 2 of Catalonia) to support the development of artistic works related to the context of each of the participating centers and institutions, promote interregional exchange between creators of Baden-Wrttemberg and Catalonia and enable dialogue between two experiences of their respective artistic communities and social groups. Involved institutions: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info and application formI per l'altre aquest Curs d'il-lustraci cientifica, impartit per l'artista Francesca Llopis i lil-lustrador cientific Carles Puche, en el que els socis de l'AAVC tenen un descompte del 15%, podeu consultar programa i preu a:

IL-LUSTRACI NATURALISTA URBANA


Cordialment,


Administraci de l'AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Assemblea General el 16 de Setembre i eleccions
Dilluns, 1 de Setembre de 2014 (10:02:41) per aavc
AAVC NotciesBenvolguts companyes i companys,Em complau informar-vos que esgotat el dia 30 de Juliol el perode per presentar candidaturas per renovar l'actual Junta Directiva, s'ha formalitzat una nica llista. El fet de que concorri una nica candidatura fa innecessari el perode de campanya electoral i les eleccions mateixes. Aixa doncs us convoquem el dia 16 de Setembre a una Assemblea General Extraordinria per tal de ratificar aquesta candidatura, el seu programa i els seus components.

Podeu consultar el seu programa AQU.

Podeu consultar els membres de la candidatura AQU.

Per tant, en condici de President en funcions de lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya, us convoco a una Assemblea General Extraordinria el proper dia 16 de Setembre a les 19 hores a HANGAR (C/ Emilia Coranty 16, 1 planta, de Barcelona), amb el segent ordre del dia:


ORDRE DEL DIA


1.- Lectura i aprovaci de lacta anterior
2.- Informaci de l'estat de l'Associaci.
3.-Presentaci de la nova candidatura i el seu programa per tal de renovar la Junta Directiva de l'AAVC.
4.- Votaciperpartdel socisassistentsper tal de validar la candidatura.
5.- Precs i preguntes.


Desprs d'aquest darrers anys de bloqueig, la renovaci de la Junta Directiva s un fet cabdal per a la vida de la nostra associaci: s la demostraci de que malgrat les dificultats, segueix havent-hi energia i voluntat per tirar endavant la nostre entitat i la tasca social i poltica que constitueix el seu mandat. Us encoratjo doncs a assistir a aquesta Assemblea i participar en aquest acte de transici.


Cordialment,

Joan Fontcuberta, president de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME,
Dimecres, 9 de Juliol de 2014 (12:08:41) per aavc
AAVC Notcies


Benvolguts companys i companyes,

El proper 17 de Juliol tindran lloc les 2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME, a les que l'AAVC ha estat convidada pel gremi de galeries d'ART de Catalunya a participar en una taula rodona en representaci dels artistes visuals. La representaci activa dels interessos i drets dels artistes es una de les funcions fonamentals de l'AAVC, i la nostra participaci en aquesta taula, i en altres en el futur, es una de les maneres de recuperar i potenciar aquesta funci. En aquesta ocasi a la taula rodona ens representar Nora Ancarola, membre del grup de treball.

La entrada es lliure i us animem a participar. Aquest es el programa:


2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME

Dijous 17 de juliol de 2014
Sala Cotxeres del Palau Robert
(Passeig de Grcia, 107 Barcelona)

Si en la primera edici daquestes jornades que es va celebrar lany passat varem posar mfasi en lanlisi de la situaci actual de les Arts Visuals des dels punts de vista dels agents que hi intervenen artistes, galeristes, crtics, colleccionistes, docncia..., enguany volem obrir el dileg entre tots ells, cara a trobar quines serien les possibles estratgies per posar en marxa projectes transversals que reforcessin la vitalitat, vialitat i visibilitat de lart contemporani. Aquesta edici constar duna conferncia informativa sobre aspectes legislatius i una taula rodona, ambdues parts obertes a tot el pblic.


PROGRAMA


10:00 h. Conferncia oberta:

Relaci galerista-artista-colleccionista: pautes legals

a crrec de Beatriz Nio i Isabel Nio, advocades i codirectores del bufet d'advocats NIAL Art Law, especialistes en el mercat de l'art.

La relaci entre el galerista i l'artista requereix tot sovint punts dacord, els quals no sempre es poden trobar de forma unvoca. Es poden identificar clarament moltes d'aquestes situacions sovint reiteratives. Aquestes problemtiques es poden palliar i, fins i tot, evitar mitjanant la redacci de documents escrits.
Daltra banda la relaci entre el galerista i colleccionista es pot reforar en termes de confiana si es facilita a aquest ltim una srie de documents en el moment de la compra. En tots dos casos es donaran les pautes legals i recomanacions oportunes.

11:45 h. Descans

12:00 h. TAULA RODONA:

Punt dencontre de les Arts Visuals

La taula rodona constar duna intervenci de 10 minuts per part dels cinc ponents, per a tot seguit obrir un debat entre els ponents i el pblic, cara a arribar un punt de trobada.

Moderador: Ricard Planas, director de la revista Bonart i de la Fundaci Llus Coromina.

NORA ANCAROLA, membre del Grup de Treball per lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya
HAROLD BERG, colleccionista i membre de la Asociacin 9915 - Asociacin de coleccionistas privados de arte contemporneo
IMMA PRIETO, professora dArt Contemporani i Nous Mitjans a lERAM, comissria i crtica dart
JOAN MARIA MINGUET, president de lAssociaci Catalana de Crtics dArt
RAMON SICART, vocal del Gremi de Galeries dArt de Catalunya


Cordialment,

Administraci de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Nou procs electoral
Dimarts, 1 de Juliol de 2014 (0:09:25) per aavc
AAVC Notcies


Benvolguts socis, benvolgudes scies:


Com podreu haver apreciat pels newsletters que aneu rebent, a poc a poc i amb l'esfor abnegat d'un grup de socis anem recuperant parcelles de normalitat. Desprs d'haver tocat fons, la nostra activitat comena a crixer i les altes de nous associats tamb s'incrementen i ens fan contemplar el futur amb un optimisme moderat.

Les tasques del Grup de Treball prenent el relleu de l'antiga Comissi Executiva (que en els nous estatuts passem a anomenar Junta Directiva) s'han consolidat i, com a prova addicional de normalitat, permeten convocar un procs electoral.

A partir de l'1 de juliol declarem obert el termini per presentar candidatures. La proposta de candidatura ha d'estar conformada per un grup de 4 associats responent als crrecs de presidncia, vicepresidncia, secretaria, tresoreria i un nombre de vocals que queda a la discreci dels membres participants a la candidatura .

Aquesta candidatura cal notificar-la per e-mail al nostre secretari Toms Pariente () abans del 30 de juliol. En una assemblea general, el proper 16 de setembre, celebrarem eleccions si concorren diverses candidatures; si noms se'n presents una nica, la proclamarem directament escollida.

Em satisf doncs engegar aquesta fase de la vida democrtica de la nostra entitat. Voldria aprofitar per fer una crida a la solidaritat i responsabilitat de tots els companys i companyes perqu s'animin a participar en la configuraci del futur rgan de gesti i representaci de l'AAVC.

Ben cordialment,

Joan Fontcuberta

President en funcions de l'AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

CURS LEGISLACI PER ARTISTES
Dimecres, 18 de Juny de 2014 (12:38:29) per aavc
AAVC Notciesltims dies per inscriure's al curs de Legislaci per artistes que tindr lloc a HANGAR els dies 30 de Juny, 2 i 4 de Juliol de 17 a 20 h. Inscripcions a info@aavc.net.

CURS PRCTIC DE LEGISLACI PER A ARTISTES

ASPECTES TRIBUTARIS, SEGURETAT SOCIAL I PROPIETAT INTELLECTUAL

El curs est programat en 3 sessions de 3 hores. Cada sessi consisteix en una part terica i una part prctica o taller. El curs t per objectiu familiaritzar-se amb les principals obligacions dun artista que est o que es vol posar com a autnom. No es tractaran les obligacions fiscals ni de la Seguretat Social de les societats o persones jurdiques.

1 PRIMERA SESSI
1.1 Qu he de fer per comenar la meva activitat professional com a artista visual? Explicarem tots els passos que cal fer per iniciar lactivitat professional com a artista plstic.
1.2 I una vegada en marxa, quines obligacions tinc? Hisenda Seguretat Social Gesti de lactivitat o Llibre de vendes i ingressos o Compres i despeses o Registre de bns dinversi
1.3 Hisenda: IRPF Explicaci de lIRPF aix com dels diferents impresos que cal presentar, amb una eminent vocaci prctica.
1.4 IRPF: taller El taller consistir en complimentar el model 130, amb diferents variants.2 SEGONA SESSI

2.1 LIVA
Exposarem els diferents rgims de lIVA i les particularitats que afecten al col lectiu dartistes visuals.
2.2 Com ha de ser una factura?
Explicarem els diferents elements que ha de tenir una factura per a qu sigui correctament emesa.
2.3 LIVA: taller
El taller consistir en complimentar el model 303, amb diferents variants.


3 TERCERA SESSI

3.1 Propietat intellectual
Explicaci dels diferents aspectes que configuren la propietat intellectual i la seva regulaci.
3.2 Cessi dobres plstiques
Explicaci de la regulaci de la cessi dobres plstiques. Aquestes suposen un cas despecial inters per a lartista visual.
3.3 Copyleft, creative commons i altres llicncies Explicarem qu sn el copyleft, el creative commons aix com daltres llicncies
3.4 Com protegim la nostra obra? Veurem les diferents formes de protegir la nostra obra, amb els seus avantatges i els seus inconvenients.
3.5 Taller: casos prctics
Exposarem diferents situacions en qu es vegi molt clar un conflicte o problema en matria de propietat intel lectual. Es debatran solucions possibles amb els participants. Es contrastaran les solucions proposades amb les solucions que els operadors jurdics donen. Selaborar conjuntament un decleg de consells per a lartista visual.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

LOOP I Programa de Formacio continua de l'AAVC
Divendres, 23 de Maig de 2014 (11:06:29) per aavc
AAVC Notcies
Benvolguts companys i companyes,


Un altre any tenim disponibles les acreditacions per anar a visitar la Fira de videoart LOOP. La Fira te lloc del 5 al 7 de Juny al Hotel Catalonia Ramblas, al carrer Pelai 28 de Barcelona.

Aquells socis interessats poden escriure al nostre correu info@aavc.net per demanar la seva acreditaci.

Per altra banda fa temps que volem recuperar el programa de Formaci continua de l'AAVC. En Aquest sentit hem programat un primer curs que sempre ha estat molt apreciat pels socis. Es tracta del curs sobre Legislaci per artistes, on es tracten un ampli ventall de temes del inters de l'artista que vol ser professional:

El curs est programat en 3 sessions de 3 hores. Cada sessi consisteix en una part terica i una part prctica o taller. El curs te per objectiu familiaritzar-se amb les principals obligacions d'un artista que est o que es vol posar com autnom. Tamb es donaran nocions sobre propietat intel-lectual, cessi d'obres plstiques, copyleft, creative commoms i altres llicencies.


El curs tindr lloc a HANGAR els dies 30 de juny, 2 de juliol i 4 de juliol de 17 a 20 h.

Docent: Rubn Guilany, advocat.

El preu del curs es de 40 pels no socis i de 25 pels socis.

Podeu inscriure-us fins al dilluns 23 de juny escrivint a info@aavc.net.


Cordialment,

Grup de treball per l'AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

aavc: CONVOCATR​IA D'ASSEMBLE​A GENERAL PER AL 19 D'MAIG
Divendres, 2 de Maig de 2014 (19:01:49) per aavc
AAVCPer la present us convoquem a l'Assemblea General de l'AAVC que tindr lloc al local d'Hangar el dilluns 19 de maig a les 19h. A ms de les temtiques informatives que s'especifiquen a l'ordre del dia que s'adjunta, el motiu principal d'aquesta trobada s l'aprovaci de la nova redacci dels estatuts per adequar-los a la llei d'associacions vigent (Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurdiques) i fer constar el canvi de domicili de l'entitat. El fet que els nostres estatuts no estiguessin actualitzats comportava tot un seguit de dificultats a l'hora de fer gestions administratives oficials. Com es preceptiu, doncs, us fem arribar aquesta versi nova del estatuts amb antelaci perqu els pugueu examinar. Hi trobareu alguns canvis que comentarem en detall en l'assemblea; sapigueu per que els advocats ens han recomanat apropar-nos al mxim a uns continguts d'estatuts normalitzats. Malgrat ser doncs un articulat molt estndard, si alg vol fer alguna esmena que sigui discutida a l'assemblea, caldria adrear-la per escrit al nostre coordinador Toms Pariente abans de les 14h del divendres 16 de maig; aquest procediment permetr agilitzar el desenvolupament d'aquest trmit legal.


Els advocats ens han informat tamb de modificacions en el reglament de les assemblees:

1) a les actes caldr fer constar el nom i cognoms dels assistents;

2) s perms el vot delegat d'aquells associats que no puguin assistir.

Per aquest segon motiu us preguem que delegueu el vot, mitjanant un e-mail igualment al nostre coordinador Toms Pariente , si malauradament no podreu ser presents.


Finalment, i no menys important, com sabeu no hem girat els rebuts de la primera part de la quota 2014 (50 euros) perqu tenim el compte bancari bloquejat; per aquest motiu vam demanar als socis que paguin aquest import en efectiu. Els que encara no ho hagueu fet us preguem que aprofiteu l'avinentesa de l'Assemblea per satisfer aquest import.A l'espera de poder-nos retrobar en aquesta Assemblea, rebeu una cordial salutaci.
Joan FontcubertaCONVOCATRIA DE LASSEMBLEA GENERAL DE LAAVC


Jo, Joan Fontcuberta, en condici de President en funcions de lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya (en endavant, AAVC), us convoco a lAssemblea General Extraordinria el proper dia 19 de maig a les 19 hores a HANGAR (C/ Emilia Coranty 16, 1 planta, de Barcelona), amb el segent:


ORDRE DEL DIA


1.- Lectura i aprovaci de lacta anterior
2.- Refundici dels Estatuts de lAAVC per a adaptar-los a la legislaci vigent i, en particular, a LLEI 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurdiques
3.- Modificaci del domicili social al c/ Emilia Coranty 16, 1 planta, de Barcelona.
4.- Informaci sobre la marxa de lentitat.
5.- Activitats desplegades pels grups de treball
6.- Nou procs electoral
7.- Precs i preguntes
Us fem saber que teniu a la vostra disposici la proposta de nova redacci dels Estatuts a HANGAR. Aix mateix, per aquells qui ho demanin, els facilitarem una cpia per correu electrnic. Us animem a qu la consulteu.


Us agrairem la vostra assistncia i puntualitat. Tamb agrairem que qui no pugui assistir per favor fagi una delegaci de vot en un soci o scia assistent per mitj dun e-mail enviat al coordinador Toms Pariente


Una cordial salutaci,


Joan Fontcuberta, President de l'AAVC
Barcelona, 28 d'abril de 2014

(Llegir ms... | aavc | Puntuaci 0)

El Govern de Catalunya obliga als projectes culturals a endeutar-se
Dimecres, 30 dAbril de 2014 (9:54:49) per aavc
AAVCEl Govern de Catalunya obliga als projectes culturals a endeutar-se per poder rebre una subvenci i es reserva el dret de pagament Ja fa dos anys que el Govern de Catalunya porta un retard de ms de 12 mesos en el pagament de les subvencions en matria de cultura, el que ha fet que molts projectes hagin hagut de tancar, reduir a mnims la seva activitat o demanar un crdit al banc per poder afrontar les despeses del dia a dia. Aquest any, a ms a ms, les convocatries de subvencions incorporen un nou precepte en qu posa per manifest que la concessi definitiva duna subvenci no s cap garantia de cobrar lajut.
A continuaci, el comunicat pblic del sector de la cultura davant daquesta situaci de debilitament, que de manera progressiva est afectant tant els projectes com les estructures. Per ms informaci i per adherir-vos al comunicat, http://comunicatadhesions.wordpress.com/

Comunicat

Les noves disposicions derivades de la llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector pblic, especifica que les subvencions atorgades, poden ser revisades i modificades totalment o parcialment, per salvaguardar el compliment dels objectius destabilitat pressupostria i sostenibilitat financera.

A ms a ms, sha afegit una Disposici Transitria que introdueix la possibilitat de modificar les resolucions de concessi, s a dir, les subvencions ja aprovades i concedides. Amb aquesta disposici, la concessi definitiva duna subvenci no s cap garantia de cobrar aquest ajut, i colloca a les entitats i persones receptores en una situaci contraria al principi de seguretat jurdica.

Els sota signants alerten que aquesta disposici obre la porta a situacions impossibles de resoldre pels actors culturals a Catalunya i, per tant, a lempobriment radical de la creativitat i de la cadena de valor que generen els projectes dels creadors, dels espais i centres culturals del pas, de les associacions professionals i de tots aquells organismes i entitats que treballen en collaboraci amb el sector pblic. Aquesta llei modifica en efecte la base general en relaci a la quantia de subvenci 3 de lOSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) i 5 de lICEC (Institut Catal de les Empreses Culturals), sobre la quantia.

Considerem que aquesta disposici dna cobertura al Govern i pot perjudicar greument a les iniciatives i agents culturals, deixant-les en situacions de greu endeutament, al descobert, i davant de riscos incontrolables. s un pas ms cap a un progressiu desmantellament del sector cultural que treballa amb voluntat de servei pblic.

Aquesta disposici se suma a diverses circumstncies, que han anat fragil.litzant de manera molt inquietant el teixit cultural del nostre pas, i que es fruit duna poltica dabs iniciada ja el 2012. Des de llavors hi ha hagut un retard de ms de 12 mesos en el pagament de les subvencions, durant els quals els projectes i espais afectats sestan trobant en situacions molt delicades per fer front a les despeses compromeses, que inclouen no noms lestructura prpia sin tamb el pagament a collaboradors i provedors. Aquesta situaci dendeutament ha agafat un to de normalitzaci.

Si tots aquests parmetres manifesten de ple la precarietat en qu est treballant aquest sector clau que s la cultura, la nova disposici transitria afegeix la impossibilitat de demanar cap tipus de crdit, ja que cap entitat bancria acceptar laval dun Govern que es reserva el dret de no pagar. A ms, la quantitat, concedida, pot ser retirada en tot moment, independentment de si lactivitat sha desenvolupat o no. Aix situa els espais en una posici insostenible: si ja sembla difcil conduir unes negociacions de crdit amb un banc sobre la base de una resoluci administrativa que no t cap garantia, la perspectiva dassumir desprs una possible cancellaci o una reducci de limport concedit posa en entredit la viabilitat de lesfor a realitzar.

Laltre possibilitat s que les persones, patrons de fundacions o membres de les juntes de les associacions avalin el crdit amb el seu patrimoni, com ja van haver de fer alguns lany passat, tot assumint personalment el risc que la Generalitat els hi delega. La situaci al sector no pot ser ms inslita: es trasllada lendeutament cap als productors i particulars que estan finanant tota la cadena de valor adscrita a la producci i creaci contempornia.

No demanem ser tranquillitzats per la bona voluntat del Departament de no arribar a trobar-nos en una situaci extrema: demanem al Govern de la Generalitat, i en aquest cas, al conseller de Cultura Ferran Mascarell, una actitud responsable, i no paternalista. Si el que es preveu s un desastre financer, hem de poder comptar amb un pressupost real i possible, i no xifres virtuals que provoquin deutes i aboquin molts projectes a un posterior tancament. De la mateixa manera, creiem que el Departament no hauria de fer comunicacions sobre xifres atribubles als ajuts al sector cultural, com s el cas ara, sin que les subvencions atorgades siguin compromisos i contractes reals.

Estem molt preocupats per les conseqncies daquestes mesures, des del moment en qu shan fet pbliques, i especialment pel seu possible compliment. Per aquest motiu demanem la derogaci daquesta llei i, o, de la disposici transitria.

A ms, fa temps que el sector cultural denuncia la via empresa pel Govern de Catalunya a potenciar la municipalitzaci de la cultura delegant les seves competncies en aquest mbit als ajuntaments. Aix est suposant un greu retrocs i la desvertebraci duna escena ja molt frgil. Daltra banda, la situaci es podr agreujar encara ms si entra en vigor la nova llei aplicable a tot lmbit espanyol-de lAdministraci Local (LRSAL), la qual, contradictriament, desposseeix als ajuntaments de tenir competncies en matria de cultura, entre altres coses.

La coincidncia de tots aquests elements colloca al sector cultural del nostre pas en una situaci extremadament delicada, i volem expressar el nostre malestar respecte a algunes accions derivades de les poltiques que aquest Govern est posant en prctica vers la cultura i la creaci contempornies a Catalunya.

Barcelona, 7 dabril de 2014


Sota signants:

Xarxaprod, ACVic Centre dArts Contempornies, Art Print Residence, BaumannLab laboratori de creaci jove, Blit, Centre dArt Contemporani, Cacis El Forn de Cal, Cal Gras dAviny. Centre de producci i residncia dartistes, Centre dArt i Natura, CeRCCa Centre de Recerca i Creacio Casamarles, Concntrica-Espai dart Moritz, EINA / Espai barra de Ferro, Espai dArts Roca Umbert, Experimentem amb lArt / Espai Eart, Hangar. Centre de Recerca i Producci dArts Visuals, Homesession, IDENSITAT [iD], La Escocesa, La Xina A.R.T, LEstruch, Fbrica de Creaci de les Arts en Viu, Nau Cclea, Nau Ivanow, T Art Centre, tallerBDN, Telenoika, TPK Art i Pensament Contemporani, Associaci Catalana de Crtics dArt, Sitesize / Sitesize (Espai dArt), Art Motile, INGRVID, festival de cultura contempornia de lempord, HAMACA, LOrquestra del Caos, Associaci Cultural Laboratori Visual, Associaci d-i-n-a / The Influencers, Associaci Binari, LABfbrica, laboratori de noves tecnologies, La Poderosa, espacio para la danza, Associaci A Bao A Qu, Halfhouse, ACM Associaci per a la Cultura i lArt Contemporani, Ass. Companyies Dansa, La Central del Circ, Associaci de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), Drap-Art, Associaci Cultural Qualia, lAssociaci de Msics de Jazz i Msica Moderna de Catalunya (AMJM), La Caldera, Associaci Fang, Indigesti, Lassociaci Bid de Nou Barris_ Ateneu Popular 9 Barris, Associaci Collegial dEscriptors de Catalunya (ACEC), La Fanzinoteca, Associaci de Professionals de la Dansa de Catalunya, Lequip de Teatron, Cellula sant mori, Associaci dArtistes Visuals de Catalunya (AAVC), El Conde de Torrefiel, companyia ATRESBANDES, LAPGCC (Associaci de Professionals de la Gesti Cultural de Catalunya), Ingrid Guardiola, Jorge Luis Marzo, Oscar Das Prez, La Coderch, David Santaeulria, Montserrat Moliner, Estela Rodrguez, Mireia Sallares, Tere Badia, Marta Gracia, Ferran Carvajal, Francesca Llopis, Nria Gell Serra, Luz Broto, Joaquim Bigas Bassart, Mnica Almirall, Miquel Segovia, Albert Prez Hidalgo, Amaranta Velarde, David Franklin, Marta Ardiaca Calonge, Joana Cervi, lAssociaci dActors i Directors Professionals de Catalunya, tragantDansa [educaci i creaci en moviment], Mariona Moncunill, Mart Anson, Jos Manuel Berenguer, Isabel Banal, Jordi Canuda, David Bestu, Guillermo Pfaff, Blai Mesa, Martin Vitaliti, Ramon Parramon, Elvira Pujol Masip,Nota:
Amb posterioritat a la redacci daquesta comunicaci, i en reuni amb el Departament de Cultura de la Generalitat el passat 24 dabril, el govern ens va manifestar que la disposici transitria inclosa a les bases de les subvencions 2014 va ser aprovada pel ple del Parlament de Catalunya i que afecta totes les lnies de subvenci del govern. Aix mateix, manifesten que la seva voluntat s no haver-la daplicar. En relaci amb la preocupaci del sector per trobar crdit per finanar el retard en el pagament de les subvencions, el Departament est disposat i es compromet a facilitar les negociacions i els mecanismes perqu aquesta disposici transitria no impedeixi el finanament dels projectes que rebin una subvenci.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Poltiques culturals: CARTA OBERTA A LEX BRAHIM I MANUEL SEGADE, COMISSARIS DE LEXPOSICI A COP DUL
Dimecres, 26 de Febrer de 2014 (10:05:58) per aavc
AAVCBenvolguts companys i companyes,

Un grup d'artistes, entre els quals hi han socis de l'AAVC, ens han demanat que fem difusi d'un comunicat sobre la seva posici respecte a lexposici "A cop dull" que te lloc actualment a la Virreina. A continuaci podeu llegir el seu comunicat i els noms dels artistes signants.

A COP DULL? FUTUR CONDICIONAL? CARTA OBERTA A LEX BRAHIM I MANUEL SEGADE, COMISSARIS DE LEXPOSICI A COP DULL, A LLUCI HOMS, DIRECTOR DE LA VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE, I A JAUME CIURANA, REGIDOR DE CULTURA DE LA CIUTAT DE BARCELONA.

Els sotafirmants hem rebut una invitaci per presentar el nostre treball a la revisi de portafolis Futur Condicional que semmarca dins de les activitats paralleles a lexposici A Cop DUll, que t lloc aquests dies a la Virreina Centre de la Imatge i que transcorrer durant els dies 5, 6 i 7 de mar. Sens presenta aquesta proposta com una porta oberta per reparar el fet de no haver estat inclosos en lexposici. Una idea que exemplifica el desconeixement absolut per part dels organitzadors dall que ens motiva a treballar amb la Fotografia. Som conscients que tota selecci amb vocaci enciclopdica mai no ser del gust de tothom i encara que en un inici ens van anunciar la presncia de visionadors nacionals i internacionals, no dubtem de la professionalitat dels convidats per dialogar amb nosaltres, molts de nosaltres compartim aula amb ells com a professors a Barcelona. La nostra negativa a participar ve motivada per una srie de qestions que creiem importants fer pbliques per obrir un debat imprescindible:

1. Declarem que la falta dun criteri seris, digne, arriscat i creatiu a lhora de plantejar i produir lexposici s el que ens ha motivat a escriure aquesta carta. Ens sembla el resultat dun encrrec poltic resultadista, que malbarata els recursos pblics amb lnica intenci de crear unamarca Barcelona falsa i inexistent, a la qual de cap manera no volem contribuir-hi. Mostrem la nostra disconformitat ms profunda amb la proposta expositiva i lactivitat on sens ha convidat a participar, ja que no ens sentim que formem part duna mirada de Barcelona o sobre Barcelona, a la qual li manca criteri expositiu, ms enll de la construcci duna idea trivial i vendible de la ciutat llanada des dels despatxos poltics.

2. Expressem la nostra indignaci per ls que es fa del pressupost i dels equipaments destinats a la cultura de la ciutat. Pensem que la proposta neix dun s mercantilista per la necessitat poltica de crear una marca Barcelona i que no pot estar acaparant la ja de per si malmesa despesa destinada a aquest tipus dactivitats.

3. Evidenciem la nostra decepci i fatiga en relaci a la total i absoluta falta de comunicaci, inters i suport de les institucions cap a les innumerables propostes autogestionades que es desenvolupen a la ciutat a lentorn de la Fotografia, especialment quan aquest reconeixement s que sha rebut des dmbits internacionals i/o independents, cosa que en demostra la rellevncia. s per aix que entenem que s un despropsit i un pas enrere evident produir propostes expositives com A Cop Dull i convidar-nos a activitats com aquesta lectura de portafolis.

4. Recordem que, malgrat que alguns de nosaltres ja ho hem intentat en altres ocasions sense xit, encara estem disposats a establir comunicaci i interacci amb les institucions dedicades al suport i foment de la cultura a la ciutat per treballar conjuntament i posicionar, aix, la Fotografia en el lloc que es mereix.

5. Exposem que, contrriament a loferta que sens ha fet per a participar a Futur Condicional com a porta dentrada a una hipottica exposici A Cop DUll 2024, estem decidits a mostrar el nostre rebuig absolut davant del fet que en un futur es tornin a destinar recursos pblics a aquest tipus de propostes propagandstiques, ja que entenem que existeixen altres necessitats molt ms importants i urgents en relaci a la Fotografia a la ciutat.

6. Subratllem que, tant lexposici A Cop DUll com lactivitat parallela Futur Condicional sn lexemple clar del desinters flagrant per part de les institucions pbliques cap al panorama fotogrfic, en general, i especialment, cap a lactual. Un fet que queda patent en la selecci incoherent i inconnexa dautors, sense ni tan sols haver-se pres la molstia de consultar les diferents trajectries de cadasc. A ms damagar la ineficcia professional tot creant etiquetes com ara, emergent, consolidat o, pitjor encara, Barcelona, amb la idea absurda que qualsevol cosa pot encabir-se en aquestes categories.

7. Denunciem que la Virreina se suma al greuge que han rebut moltes institucions culturals pbliques de la ciutat on la cultura sest banalitzant, en canviar direccions professionals per direccions polititzades desconeixedores del teixit cultural en qu semmarquen. Creiem que la Virreina no t una direcci adequada i se suma al cas recent i conegut del Centre dArts Santa Mnica, la deriva que est prenent el Macba, la polititzaci del CCCB, la direcci nulla de lAuditori o el caos sense cap del Liceu, entre daltres.

8. Per aix reclamem un canvi en la direcci a la Virreina amb professionals contrastats amb coneixement del mn de la imatge per sense carnet de partit poltic i una millor gesti dels recursos econmics i dels equipaments pblics destinats a la cultura en general, i a la Fotografia en particular. Canvis que no haurien de dependre ni de crisis econmiques ni dampliacions pressupostries.

Laia Abril, Toni Amengual, Bego Antn, Israel Ario, Rafa Arocha, Diego Ballestrasse, Ferran Izquierdo, Aleix Plademunt, Tanit Plana, Jon Uriarte, Juan Diego Valera, Joan Villaplana i Romn Yn.

(Llegir ms... | Poltiques culturals | Puntuaci 0)

1 Jornada de Debat-AAVC
Dissabte, 18 de Gener de 2014 (10:46:05) per aavc
Benvolguts companys i companyes, ens complau convidar-vos a la 1 Jornada de debat per l'AAVC.
I JORNADA DE DEBAT AAVC

Dissabte, 25 de gener de 2014
--------------------------------------------
Sala Polivalent d'Hangar
Passatge Marques de Santa Isabel n 40 08018 Barcelona
De 11h a 21h
L'Associaci d'Artistes Visuals de Catalunya es troba -com molts sabeu- en un moment crtic: la necessitat de replantejar els seus fonaments, estructures i objectius es fa palesa. Reconduir, reconstruir, refundar, sn paraules que ens venen al cap quan pensem en 30 anys de trajectria ininterrompuda i en la projecci de cara al futur que ens sembla imprescindible dins el panorama artstic i cultural catal actual. Per aix considerem oport organitzar unes jornades de treball, la primera de les quals es dur a terme el proper 25 de gener d'aquest nou any 2014. El principal objectiu d'aquesta Jornada ser plantejar models de funcionament per a l'Assocaici i, el que s ms important, escoltar la veu dels socis i scies en referncia a com cal afrontar la present situaci i com hem de plantejar el futur.
Recepci i benvinguda De 11 a 11:30h
Presentaci de la jornada per part de Joan Fontcuberta (president de l'AAVC) i Sabina Simn(representant del grup de treball)
De 11:30 a 12h

1 Part: El context - l'AAVC i Hangar
De 12h a 14h

Ponents: Frederic Montorns (el context) - Dani Andjar (anlisi des de l'AAVC) - Montserrat Moliner (anlisis d'Hangar en relaci a l'AAVC) - Eli Lloberas (anlisi d'Hamaca en relaci a l'AAVC)
Modera:Nora Ancarola
Debat


ESPAI PER DINAR


2 Part: Models i/o collaboracions
De 16h a 18h


Ponents: Pia Mazuela (Smart-ib cooperativa d'artistes) - Gemma Cortabitarte, representant de l'Associaci Professional d'Il.lustradors de Catalunya - Representant de Maison des artistes - Rubn Guilany (advocat expert en associacions).
Modera: Vicens Cassasas
Debat


3 Part: Debat Final
De 18:30h a 21h


Resum de les ponncies per Mar Arz i Carme Castellv
Ponent : Javier Peafiel
Debat obert
Modera: Carme Castellv


Aquesta es una Jornada oberta a tothom.
Es prega puntualitat.
Es prega confirmar asistencia a info@aavc.net

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Recordatori: Propera Assemblea General Dijous 12 de Desembre
Dimecres, 4 de Desembre de 2013 (11:47:45) per aavc
AAVCBenvolguts scies i scis,

Em complau convocar-vos formalment a la propera Assemblea General Ordinria, que es celebrar el dijous 12 de desembre a les 18:30 en primera convocatria i a les 19h en segona convocatria, als locals d'Hangar, Passatge del Marqus de Santa Isabel, 40, de Barcelona.

L'ordre del dia per a aquesta assemblea ser el segent:

1- Lectura i aprovaci de l'acta anterior.
2- Informaci respecte de l'estat en el que es troba la denncia presentada vers dos dels nostres antics treballadors.
3- Informaci sobre la situaci econmica de l'Associaci i l'actual concurs de creditors.
4- Ratificaci dels acords de l'Executiva, de 22 d'abril de 2013, de sollicitar el concurs de creditors i atorgar poders generals i especials als Srs. Fontcuberta, Andjar i Aball i als Advocats i Procuradors alll indicats a aquest fi.
5- Explicacions sobre el segon pagament de la quota 2013.
6- Activitat portada a terme pel Grup de Treball. 7- Informaci sobre Hangar.
8- Votaci dels membres de la Comissi de Programes d'Hangar.
9- Situaci de l'UAAV (Uni d'Associacions d'Artistes Visuals).
10- Aspectes de l'actualitat de l'escena artstica catalana.
11- Precs i preguntes.

Aprofito l'avinentesa per enviar-vos una salutaci molt cordial.

Joan Fontcuberta, president de l'AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

aavc: Denncia en els Jutjats de Barcelona contra els antics empleats de lAAVC
Dimecres, 15 de Maig de 2013 (10:51:30) per AAVC_admin
AAVCVolguts companys i companyes,

Per la present us comuniquem que, seguint el mandat atorgat en la darrera Assemblea General Extraordinria, la Comissi Executiva de lAAVC en representaci de la mateixa, ha procedit desprs de revisar curosament la documentaci de la que fins al moment ha tingut accs a presentar la corresponent denncia en els Jutjats de Barcelona contra els antics empleats de lAAVC, s a dir, lex-Secretari General Florenci Guntn aix com lex-Coordinadora Montserrat Roca, redactada per el despatx dadvocats Monereo Meyer Marinel-lo (mmmm).

En aquesta denncia, sexposa al Jutge lactuaci no justificada dels darrers anys de lex-Secretari General i lex-Coordinadora, essent ara tasca del Jutge el valorar si, dacord amb la documentaci aportada i la descripci dels fets, considera que hi ha una conducta reprotxable. Quedem, per tant, a lespera de que el Jutge, en els prxims dies, inici les actuacions que consideri pertinents i amb el resultat de les mateixes valori lescrit presentat.

Aix mateix us informem que, amb motiu de la investigaci que es pugui iniciar, podria donar-se el cas que o b el Jutjat o la polcia es posin en contacte amb alguns de vosaltres, a fi i efecte de que els informeu respecte dels fets dels que vosaltres hagueu pogut tenir coneixement directe.

Per a qualsevol aclariment que desitgeu respecte de la documentaci revisada aix com de la denncia presentada o qualsevol altre consulta que vulgueu realitzar, quedem a la vostra disposici.

La Comisi Executiva de lAAVC
Barcelona, a 14 de maig de 2013.

(Llegir ms... | aavc | Puntuaci 2.2)

  
CD Mon


30 anys de l'AAVC


Formaci Contnua


Models de contracte


Bones prctiques


Centre de producci


Webs d'artistes


Distribudora de video


Xarxa centres de producci


Consell de les Arts

LA PLATAFORMA DE LA CULTURA PER A UN CONSELL DE LES ARTS
A CATALUNYA


Unin


DEAVE


e-barcelona


Assessorament


Fundacin Arte y Derecho


Propietat intellectual


Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Pgina Generada al: 0.060 Segons