AAVC
Cercar   en  

 Nou usuariInici | Altres noticies | Documentació  

Informaci General


Presentaci
Estatuts
Junta directiva
Cartes al president
Relacions
FAQ
Adrea, contacte i avs legal


Informaci Interna


Serveis


Serveis als socis
Publicacions
Enllaos

Fer-se soci


El blog de l'aavc


Debats Com #


Temtiques


Poltiques Culturals
Municipis
Catalunya
Estat
Europa
Art i Censura
Art i Economia
Art i Ensenyament
Consell de les Arts
Drets d''autor
Mediadors
Moviments socials
Pensament

  
14e Premi BBVA de pintura Ricard cami
Divendres, 10 dAbril de 2015 (13:17:14) per aavc
AAVCBases


La Fundaci Antigues Caixes Catalanes i BBVA convoquen el 14 Premi BBVA de Pintura Ricard Cam dacord amb les segents bases:

1.-Dotaci. El Premi BBVA de Pintura Ricard Cam est dotat amb 18.000, repartit en 12.000 per a lartista i 6.000 que sinvertiran en la promoci i projecci de lobra de lartista a travs duna exposici individual al Centre Cultural Terrassa que podr ser itinerant.

El Premi no podr ser dividit ni declarat desert. El Jurat podr concedir un accssit de 6.000 . Podran concursar els pintors catalans o residents a Catalunya, acreditant aquesta condici segons el que disposa la fitxa tcnica annexa a aquestes bases.


2.- Autor. Cada autor podr presentar una o dues obres a concurs, les mesures de les quals no seran inferiors a 100 x 81 cm, ni superiors a 162 x 130 cm. Les obres estaran signades pel seu autor.

3.- Tema i tcnica. Seran de lliure elecci tant el tema i la tcnica a utilitzar.

4.- Participaci i presentaci de lobra. Per participar en el Premi, caldr entrar a la pgina web de la Fundaci Antigues Caixes Catalanes (www.fcaixescatalanes.cat) i omplir el formulari que apareix a lapartat del Premi BBVA de Pintura Ricard Cam, a on es demanen les dades de lautor, lobra i la imatge. Caldr omplir el formulari, adjuntar una imatge de lobra digitalitzada, aix com un dossier sobre la trajectria i obra de lautor, abans del 30 dabril.
El jurat far una preselecci de les obres participants i els organitzadors demanaran als autors que presentin les obres al Centre Cultural Terrassa al mes de maig.
Les obres es presentaran sense emmarcar, o emmarcades amb llist, lamplada del qual no superar els 3 cm. No sacceptaran obres que no estiguin completament muntades i seques. Les obres sobre paper es presentaran protegides amb vidre o metacrilat. En el moment del lliurament de les obres, lautor es far crrec de treure lembolcall. En el moment de tornar lobra, el Centre Cultural Terrassa la lliurar sense embolicar.

5.- Recepci dobres. El lliurament i recepci de les obres seleccionades es realitzar entre els dies 25 i 30 de maig de 2015, de dimecres a dissabte, de 17 a 20 h, al Centre Cultural Terrassa, Rambla dgara, 340, 08221 Terrassa. Els artistes que trametin la seva obra hauran de contractar pel seu compte i risc el servei de transport, a ports pagats danada i tornada. Les obres hauran danar acompanyades del resguard que hauran rebut del Centre Cultural Terrassa que acredita que el jurat ha seleccionat lobra.

6.- Jurat. El Jurat, designat per la Fundaci Antigues Caixes Catalanes i BBVA, el formen les segents persones:
Francesc Miralles, historiador i crtic dart
Pilar Vlez, directora del Museu del Disseny Hub de Barcelona
Carles Tach, director de la Galeria Carles Tach
Slvia Muoz, historiadora i crtica dart
Nora Ancarola, presidenta Associaci d'artistes visuals de Catalunya - AAVC
Eduard Vives, representant del Centre Cultural Terrassa, la Fundaci Antigues Caixes Catalanes i BBVA

7.-Veredicte. La decisi del Jurat, que ser inapellable, i el lliurament del premi tindran lloc el dia 17 de setembre de 2015 en un acte de lliurament que tindr lloc al Centre Cultural Terrassa. Lobra guardonada amb el Premi BBVA de Pintura Ricard Cam o amb algun accssit passar a ser propietat de la Fundaci Antiga Caixa Terrassa, aix com tots els drets que es derivin.

8.- Exposici i catleg. Les obres seleccionades pel jurat i considerades finalistes formaran part de lexposici del Centre Cultural Terrassa que se celebrar del 17 de setembre al 24 doctubre de 2015. El Centre Cultural Terrassa reproduir fotogrficament les obres seleccionades en un catleg general de lexposici.

9.- Totes les obres shauran de recollir al Centre Cultural Terrassa de dimecres a dissabte, de 17 a 20 h, amb el lliurament del corresponent resguard, durant les segents dates: Obres no finalistes: del 23 al 26 de setembre de 2015 Obres finalistes: del 28 al 31 doctubre de 2015 Finalitzat el termini de recollida dobres, sentendr que lartista renuncia a la propietat i drets inherents a les obres, i aquestes passaran a formar part del patrimoni pictric del Centre Cultural Terrassa que les podr cedir a tercers per a usos benfics.

10.- Lentitat organitzadora del concurs tindr cura de les obres rebudes, per declina tota responsabilitat derivada de cas fortut o fora major.

11.- El Jurat queda facultat per a resoldre qualsevol aspecte no previst en les bases. El fet de participar en el concurs suposa la plena acceptaci daquestes bases.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

LA BSTIA I EL SOBIR
Dissabte, 21 de Mar de 2015 (11:48:04) per aavc
AAVC
Des de l'Associaci d'Artistes Visuals de Catalunya, celebrem l'obertura de l'exposici "La bstia i el sobir" i tornem a manifestar el nostre respecte i suport al treball realitzat pels comissaris i artistes de la mostra.

Tamb volem manifestar la nostra decisi de no assistir a la inauguraci com a associaci, mentre no es realitzi pblicament i de manera convincent, una explicaci dels fets, aclarint responsabilitats.


Situacions lamentables com aquesta, en un pas democrtic, no poden repetir-se mai ms.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Art i Censura: Comunicado de la AAVC sobre la crisis del MACBA
Dissabte, 21 de Mar de 2015 (11:45:51) per aavc
AAVC Notcies

Desde la Associaci d'Artistes Visuals de Catalunya, condenamos enrgicamente y sin paliativos la cancelacin de la exposicin "La bstia i el sobir". Es inaceptable un caso de censura como ste, en una sociedad que se supone democrtica y donde la libertad de expresin debera ser un derecho inalienable.

Observamos que esto no es ms que la punta del iceberg, donde las instituciones culturales no poseen autonoma ni autoridad profesional, delante de fuerzas de presin que no dejan avanzar ni social ni culturalmente nuestro pas.


Una exposicin donde se reflexiona sobre la soberana, el poder y las tensiones provocadas por los excesos de autoridad queda tristemente al descubierto al reflejar un acto de fuerza, autoritarismo y despotismo que ni el propio director del Macba, Bartomeu Mar, puede justificar con argumentos sostenibles. Confiamos absolutamente en el criterio y la profesionalidad de los comisarios Valentn Roma y Paul B. Preciado, que junto a Hans D. Christ, Iris Dressler, gestaron esta exposicin que merecemos poder tener y disfrutar en nuestra ciudad.


Por otro lado, damos nuestro apoyo a la artista Ines Doujak, que como creadora merece todo nuestro respeto.

Creemos que ya es el moemnto de dejar de tratar a los artistas y a su trabajo, como seres descarriados a los que hay que poner lmites. Es evidente que vivimos todava en un mundo, donde muchos, desearan un arte decorativo que no provoque ninguna fisura, ni ningn desequilibrio desde el pensamiento crtico.

Por todo ello, y porque creemos que el arte ha de generar debate y su papel fundamental es cuestionar las estructuras del enquilosamiento, la desigualdad y la barbarie en la que nuestra sociedad an se encuentra sometida, exigimos:

- que se abra la exposicin del MACBA YA
- que se mantenga el proyecto de los comisarios, tal como ellos lo disearon
- que se determinen responsabilidades de los hechos sucedidos y se averigen cuales han sido las ingerencias

En caso de no ser as, pedimos la dimisin del hasta ahora, mximo responsable, el director del Macba.


(Llegir ms... | Art i Censura | Puntuaci 0)

Art i Censura: Mxima tensi en el MACBA per la retirada d'una obra en l'exposici ''La Bstia
Divendres, 20 de Mar de 2015 (12:46:32) per aavc
AAVC
La Plataforma dArts Visuals denuncia la cancellaci que el MACBA ha realitzat de lexposici "La bstia i el Sobir", just unes hores abans de la seva obertura. En les dues dcades d'existncia del museu, es la primera vegada que succeeix un fet d'aquesta magnitud. Demanem explicacions urgents al director del museu, al seu patronat i a tots els rgans de govern sobre una gesti que s'ha demostrat del tot temerria i que atempta en contra el dret de la llibertat dexpressi dels creadors i dels pblics.

Exigim, aix mateix, que els rgans de govern del museu reconsiderin la seva decisi i obrin lexposici tal com ha estat pensada pels seus comissaris, sense excloure cap de les obres que lhan de vertebrar.


Un museu en ple segle XXI i en un rgim pretesament democrtic no pot negar la visi duna obra dart per motius poltics!!!Associaci dArtistes Visuals de Catalunya
Associaci Catalana de Crtics dArt
Art Barcelona, associaci de galeries
Associaci Professional de la Gesti Cultural de Catalunya
Gremi de Galeries dArt de Catalunya
Instituto de Arte Contemporneo. Grup Catalunya
Xarxa d'Espais de Producci d'Arts Visuals de Catalunya

(Llegir ms... | Art i Censura | Puntuaci 0)

Poltiques culturals: COMUNICAT DE LA PLATAFORMA DARTS VISUALS DE CATALUNYA
Dilluns, 9 de Febrer de 2015 (15:40:30) per aavc
AAVC Notcies

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA DARTS VISUALS DE CATALUNYA

Davant de la precria situaci en qu es troba el mn de la cultura a Catalunya, molt especialment el sector de les arts visuals, els representants de les distintes associacions i collectius sotasignats hem constitut una plataforma de treball en com, amb lobjectiu de generar propostes que donin solucions a problemtiques que afecten artistes, xarxes de centres dart, galeristes, crtics, comissaris i, en conseqncia, la societat catalana en general.


ENTENEM QUE:

En els darrers anys estem assistint a un procs de clara involuci didees i valors vinculats a la cultura, que sn fonamentals en les democrcies occidentals. En aquest context, sha utilitzat sovint la crisi econmica per part de governs i institucions per aplicar retallades progressives que afecten el mn de la cultura i, especficament, al de les arts visuals contempornies. Un exemple molt recent s la drstica reducci dajuts a les arts visuals per part del Ministerio de Cultura espanyol. Les administracions sorgides de la transici poltica espanyola arrosseguen des de lorigen greus dficits en el camp de les arts visuals, que les situen a gran distncia de les prctiques vigents en lentorn europeu.


A Catalunya, des de fa anys, el sector de les arts visuals reclama a totes les institucions (nacionals, municipals i tamb musestiques) que afrontin i resolguin aquestes mancances crniques. Sn mancances que afecten diverses qestions, en destaquem algunes:


-El paper de leducaci artstica a les escoles.
-La desconnexi entre la Universitat i els agents culturals.
-La magra i decreixent presncia de lart als mitjans de comunicaci pblics i privats.
-La freqent manca de rigor en els nomenaments de directors de museus i centres dart.
-La manca absoluta duna poltica institucional dadquisici dart contemporani.
-La falta duna poltica coherent i sostinguda pel que fa als centres dart i fbriques de creaci en el territori i tamb a Barcelona.
-La insuficincia dajuts a la creaci i a la difusi nacional i internacional.
El desinters en crear un marc jurdic del mn de lart homologable al daltres estats europeus.


Les conseqncies ms visibles daquestes mancances shan posat de manifest cruament en lactual crisi econmica i han posat en perill el sistema de lart, el seu potencial i laportaci essencial que ha de fer a la societat, com a transmissor i difusor de la creaci i del patrimoni cultural.

Encara estem lluny de destinar un 2% dels pressupostos pblics a la Cultura i, a Catalunya, els ajuts a la promoci i difusi dactivitats vinculades a la creaci i a les empreses culturals representen de mitjana tan sols un 1,75% del pressupost del Departament de Cultura. Aquests ajuts han baixat un 30% aquests darrers anys.

El Departament de Cultura de la Generalitat, amb qui sovint hem tractat aquestes qestions, vol iniciar la redacci dun pla integral del sector de les arts visuals, fet que valorem positivament, entenent que es far amb la participaci dels diferents agents del sector, que es tindran en compte els seus criteris, i que es determinaran objectius precisos que siguin compartits. Recentment shan obert algunes vies de collaboraci entre el Departament de Cultura, lICUB i algunes entitats del sector entorn de projectes concrets generats i gestionats des del sector. Considerem necessari aprofundir i ampliar aquest tipus diniciatives.


ENS PROPOSEM:

Endegar mecanismes de reflexi, comunicaci i participaci entre els diferents agents del mn de les arts visuals per impulsar projectes que activin leconomia del sector, amb la collaboraci del sector pblic quan sigui necessria, tot mantenint la nostra necessria actitud crtica envers les institucions sempre que calgui.
Per aix volem crear una plataforma de debat entre les entitats que agrupen els diferents actors del sistema de lart a Catalunya, per tal de:


-Dissenyar accions que relacionin veritablement leducaci i la cultura.
-Definir un marc jurdic que estimuli lajut privat a la creaci contempornia i el suport privat a les estructures productives i expositives; aix com que incentivi ladquisici dobres dart contemporani.
-Proposar la creaci en breu termini dun fons dart contemporani de carcter pblic-privat, que faci costat a la creaci dels nostres artistes i assoleixi una funci prescriptora.
-Reclamar dels mitjans de comunicaci, pblics i privats, una major presncia despais dedicats a la crtica i la reflexi cultural, especialment a lart contemporani.
-Posar sobre la taula la crtica situaci de molts centres pblics destinats a lart i proposar mesures correctores.


Com a primera mesura realitzarem unes Jornades de Debat el prxim mes de maig amb lobjectiu de fer un diagnstic, buscar solucions i aportar elements per al disseny dun nou marc desitjable per a les arts visuals a Catalunya.

Les jornades hauran de facilitar el transvasament de coneixement especialitzat i lintercanvi de projectes per reactivar el sector a travs diniciatives publico-privades basades en el potencial de gesti. Voldrem tamb buscar solucions conjuntes a problemtiques especfiques tals com les dels espais de producci darts visuals, i la de la producci dobra, que en lactualitat avarca qestions molt ms complexes, possibilitant nous mbits de treball que les administracions pbliques haurien de promoure, aix com tractar qestions que afecten directament al sector com sn laplicaci adequada dels Drets dAutor o ladopci efectiva dun codi de bones prctiques.


Associaci Catalana de Crtics dArt
Art Barcelona, associaci de galeries
Associaci dArtistes Visuals de Catalunya
Associaci Professional de la Gesti Cultural de Catalunya
Gremi de Galeries dArt de Catalunya
Instituto de Arte Contemporneo. Grup Catalunya
Xarxa dEspais de Creaci i Producci de Catalunya (Xarxaprod)

(Llegir ms... | Poltiques culturals | Puntuaci 0)

CONVOCATRIA D'ASSEMBLEA EXTRAORDINRIA PER AL 21 DE FEBRER
Dissabte, 7 de Febrer de 2015 (12:46:16) per aavc
AAVC Notcies


Benvolgut/des

Per la present us convoquem a l'Assemblea General de l'AAVC que tindr lloc al local d'Hangar el dissabte 21 de febrer a les 11:00h, al carrer Emilia Coranty 16, Barcelona.

Aquesta vegada el nostre objectiu principal s donar a conixer les nostres actuacions com a nou equip de gesti a la vegada que actualitzar la informaci respecte a la situaci en la qual es troba econmica i jurdicament lassociaci.

Volem tamb compartir amb vosaltres la nostra visi en quant a perspectives de futur i la preparaci de futures jornades de debat que tenim en marxa.

Creiem fonamental la vostra participaci en lassemblea, a la vegada que restem oberts a propostes i noves iniciatives.


ORDRE DEL DIA

Rebuda

11:00h

- Registre dels assistents i verificaci dels associats

11:30h

Inici de lassemblea

-Lectura i aprovaci de l'acta anterior.
- Actuacions i gestions de lactual Junta.
- Viabilitat i perspectives de futur.
- Preparaci de Jornades.
- Torn obert de paraules.

Lespai inicial de mitja hora, el destinarem a la verificaci dels socis que hagin actualitzat la quota i tamb donarem cabuda a antics socis que vulguin reprendre la seva incorporaci a lassociaci, per la qual cosa us enviem aquest aplicatiu per omplir + aqu

Us recordem que la quota de lAAVC s desgravable pels autnoms.

A l'espera de poder-nos retrobar en aquesta Assemblea, rebeu una molt cordial salutaci,


Nora Ancarola

Presidenta de lAAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Entrades Arco
Dissabte, 7 de Febrer de 2015 (12:32:38) per aavc
AAVC Notcies
Benvolguts companys i companyes,

Ja estan disponibles les entrades pels socis/es per ARCO 2015, a un preu per entrada de 15.

Son entrades pels dies de no profesionals, s a dir, Divendres 27, Dissabte 28 i Diumenge 1 de mar.

Teniu fins el prxim Dijous 12 per fer les vostres peticions a info@aavc.net

Apart d'Arco amb el carnet de l'AAVC podreu visitar Art Madrid i Just MAD amb els preus de les seves entrades reduides, 7,5 en el cas d'Art Madrid i 5 en el cas de Just Mad.


Cordialment,

Administraci de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

COMUNICAT GENER 2015 DE L'AAVC
Divendres, 23 de Gener de 2015 (10:12:01) per aavc
AAVCBenvolguts companys i companyes:


Aquest any desprs de posar ordre en ladministraci i sense entrebancs, podem comenar lany 2015 amb un calendari normalitzat.


Ja tenim les eines per fer-ho aix: els estatuts actualitzats, una base de dades de socis ms fiable i un nou compte corrent operatiu a Triodos. Queden una part dels socis que encara no han pagat el 2014 als que trucarem telefnicament per tal de que regularitzin la seva situaci amb l'AAVC.


COBRAMENTS


Ats que durant el 2014 el cobrament va ser en efectiu i en persona durant tot l'any, en el 2015 us proposem un calendari de cobraments diferenciat, l'objectiu del qual s que, al Juliol tots els socis puguin pagar la segona quota tots a la vegada, fent servir el gir bancari ordenat des de l'AAVC.


Properament, a tots els socis que van pagar la seva mitja quota abans del Setembre de 2014, els enviarem un correu personal adjuntant l'autoritzaci per fer els cobraments domiciliats, seguint l'estandar Europeu obligatori de cobraments recurrents anomenat SEPA. Calculem que aix ser a principis de Febrer.


Al Mar cobrarem les quotes a tots aquells socis que hagin pagat el 2014 entre Octubre de 2014 i gener de 2015, seguint el mateix protocol sobre el cobraments recurrents SEPA.


CARNETS


En quant a l'actualitzaci del carnet, tots aquells socis que hagin pagat el 2015 o que, al pagar el 2014, ens hagin fet arribar el document SEPA de cobraments recurrents correctament omplert, rebran a partir de la setmana vinent per correu ordinari l'holograma del 2015 que acredita la seva renovaci com a soci de l'AAVC l'any 2015. Qui tingui el carnet en mal estat pot tamb demanar un duplicat.


Aix mateix tots aquells socis que, pel motiu que sigui, vulguin tenir el carnet el mes aviat possible, noms cal que ingressin les quotes que tenen pendents al nostre compte corrent, indicant el seu nom i el concepte de les quotes que abonen, i rebran la seva a acreditaci de socis pel 2015. El nostre compte corrent s :


ES2414910001202127106223


Per qualsevol dubte sobre la vostra situaci truqueu-nos al 93 307 63 29 o b escriviu al nostre correu electrnic: info@aavc.net.


SERVEI ENTRADES


Per no tot s pagar. A continuaci us posem un llistat dels museus d'mbit espanyol als que teniu accs gratut o rebaixat com a membres que som de la UNION i la IAA:


ARTIUM, Vitoria-Gasteiz


ASTURIAS
Museo de BBAA de Asturias, Oviedo
Museo Casa Natal de Jovellanos, Gijn
La Laboral, Gijn
Centro Niemeyer- Avils (Nou!!!!)


BADAJOZ
Museo Extremeo e Iberoamericano de Arte Contemporneo, Badajoz


BARCELONA
MACBA Museu dArt Contemporani de Barcelona
Fundaci Antoni Tpies, Barcelona
Fundaci Joan Mir, Barcelona
MNAC Museu Nacional dArt de Catalua, Barcelona
Museo Diocesano de Barcelona (50%)
Blue project foundation (Nou!!!)
CCCB Centre de Cultura Contempornea de Barcelona


CCERES
Museo Vostell, Malpartida, Cceres
CASTELLN
Espai dart Contemporani de Castell


FUERTEVENTURA
Centro de Arte Contemporneo Juan Ismael (Nou!!!!)


GALICIA
Centro Galego de Arte Contemporneo (Tambin la suscripcin a las actividades)
MARCO, Vigo (entrada 1 con el carnet)


GIRONA
Museo dArt de Girona


LLEIDA
Espai Guinovart, Agramunt


LANZAROTE
MIAC Museo de arte contemporneo de Lanzarote
Museo Csar Manrique


LAS PALMAS DE GRAN CANARIA
Centro Atlntico de Arte Moderno, Las Palmas de Gran Canarias


MADRID
ARCO
ARTEMADRID
MNCARS, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofa
Crculo de Bellas Artes
Museo Nacional de Artes Decorativas
Museo Arqueolgico Nacional (50%)
Fundacin ICO
Fundacin Telefnica
Fundacin Mapfre
Fundacin Juan March
MUSEO DEL PRADO


MALAGA
Centro de Arte Contemporneo de Mlaga


MALLORCA
Fundaci Pilar i Joan Mir, Palma
Es Baluard, Palma
Museu d'Art Espanyol Contemporani "Fundaci Juan March", Palma CCA Andratx, Andratx Museu Sa Bassa Blanca - Fundacin Yannick y Ben Jakober, Alcdia


MENORCA
LITHICA, Ciutadella 25% en la entrada de 4 .
Tambin un pase especial para artistas, para pintar, hacer fotos etc


VALENCIA
IVAM, Institut Valenci d'Art Moder


VALLADOLID
Museo Patio Herreriano


Alguns de vosaltres esteu ja preguntant per les entrades per ARCO. La UNION est negociant amb ARCO el descompte que ens far (L'any passat va ser del 75%) aixi com el descompte que ens faran a JUST MAD i ART MADRID, que l'any passat va ser del 50%. En quant la UNION ens ho comuniqui us enviaren una NEWSLETTER noms amb aquest tema.


INFORMACI
Recepci gratuta d'informaci sobre totes les activitats de l'associaci, d'Hangar i sobre aspectes rellevants per als artistes (com beques, convocatries, activitats interessants) a travs dels butlletins informatius, flyers, fulletons, news per correu electrnic i la web.

FORMACI

Participaci gratuta o amb importants descomptes a totes les activitats formatives que organitza l'AAVC com ara seminaris, jornades de debat, etc. i el programa de workshops d'Hangar.
Dins de la formaci, cal destacar els cursos de Formaci continua per Artistes Visuals : es tracta de cursos orientats a donar suport professional als artistes, i que t el doble objectiu d'actualitzar i ampliar les capacitacions especfiques de la professi artstica. Els socis compten amb prioritat d'accs i descomptes importants.

PUBLICACIONS

Recepci gratuta o amb descomptes sobre el preu de venda al pblic de les publicacions prpies (com el Codi de Bones Prctiques ), de la UAAV o de la Fundacin Arte y Derecho.

ASSISTNCIA JURDICA I FISCAL (NOU!!!!!)

Com sabeu el servei de consultes juridiques per als socis est de nou actiu. Servei gratut d'informaci i assessorament (presencial o on line) sobre aspectes fiscals i jurdics que se li plantegen a l'artista visual en la seva activitat professional: facturaci, IAE, IVA, IRPF, relacions contractuals i models de contractes, conflictes amb els intermediaris o les institucions. A crrec dels advocats especialistes de l'AAVC.

Preus especials en gesti fiscal (altes censals, declaracions), Seguretat Social (altes i baixes) i casos de reclamacions judicials. A crrec dels advocats especialistes de l'AAVC.

Assessorament sobre la gesti dels drets econmics de l'autor Facilita informaci i l'alta a VEGAP per a la gesti dels drets d'autor econmics de l'artista visual (de reproducci, de comunicaci pblica, de participaci, de remuneraci compensatria per la cpia privada, etc.)
Assessoria jurdica i fiscal on line Per estalviar-se visites o trasllats.

ADREA PROFESSIONAL DE SERVEI ELECTRNIC

Adrea gratuta de correu electrnic amb el domini professional: elteunom@aavc.net

HOSTING GRATUT PER LA WEB

Hosting gratut per les webs dels socis.


DESCOMPTES

HANGAR el Centre de Producci i Creaci d'Arts Visuals i Multimdia que gestiona la Fundaci privada AAVC , ofereix tallers i espais de lloguer i l's d'un centre de recursos multimdia (plat, equips i programes per a la generaci d'interactius, projectes de net art, impressions digitals de gran format, etc.) a preus assequibles i amb un sobre les seves tarifes per als socis i scies de l'AAVC. Amb una ampliaci de lactual medialab, en aquest espai d'Hangar es programen els cursos de Formaci Contnua per a Artistes Visuals, tallers amb artistes convidats i sessions de treball amb suport informtic.


Descomptes en l'adquisici de material i serveis

Piera: Belles Arts, disseny grfic, consumibles d'informtica, papereria (c/ Crsega, 298 - Barcelona / c/ Cardenal Casaas 13, BCN / c/ Galileu 309, BCN)

Descompte del 20% en tots els serveis de Laboratoris EGM: impressi digital sobre suports fotogrfics, rgids, flexibles; escner cilndric, fotoacabats, retoc digital, etc Laboratoris color EGM quality image c/Prats de Moll 20, Barcelona, tel. 93 201 63 88 egm@egm.es EGM

Descompte del 20% en edicions dels vostres gravats: ENTINTA edicions dart. C/ Naci 35, 08026, Barcelona, tel. +34 608230533, http://www.entinta.net , entinta@entinta.net

Descomptes del 5 al 15% en productes informtics (Apple): tauletes Wacom, Adobe Photoshop, Adobe Creative Suite Design, discs durs, memria RAM, extensions de garanties per equips de ms de dos anys, etc. Totes les ofertes tenen una validesa fins al 15 de juliol. Pots consultar les ofertes aqu. Els socis de lAAVC tindran a ms un tracte preferent tant en informaci com en compra dinformtica. o CJ Serveis, SA c/ Crsega 627 (08025) Barcelona tel. 93 4356182. Demanar per Alfons.


Descompte del 15%en totes les tarifes dels seus productes, serveis i activitats a l'editorial d'obra grfica Tinta Invisible (NOU!!!)


Lloguer d'espais, centre de recursos multimdia i programa d'intercanvis internacionals d'artistes.


Per acabar aquesta llarga NEWSLETTER, dir-vos que el suport dels socis a l'AAVC es fonamental pel seu sentit i continutat, que molt probablement es decideixi aquest 2015.

Us encoratgem per tant a participar tot l'activament que us sigui possible a les seves activitats i assemblees.


Salutacions cordials.
Administraci de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Nous cursos al 2015
Dilluns, 22 de Desembre de 2014 (11:56:01) per aavc
AAVC NotciesBenvolguts companys i companyes,Al 2015 volem que el programa de formaci es recuperi totalment, i per aquest motiu us fem arribar les nostres primeres propostes pel 2015, dos cursos que sempre han estat molt apreciats pels socis:Legislaci per artistes

Cada sessi consisteix en una part terica i una part prctica o taller. El curs t per objectiu (i) familiaritzar-se amb les principals obligacions dun artista que est o que es vol posar com a autnom i (ii) conixer els drets que la Llei de Propietat Intellectual confereix als artistes. No es tractaran les obligacions fiscals ni de la Seguretat Social de les societats o persones jurdiques.


Professor: Rubn Guilany

Data inici: 19/01/2015 Data fi: 22/01/2015

Horari: 17:00 - 20:00

El preu del curs es de 75 pels no socis i de 45 pels socis

Fes la teva web

Lobjectiu daquest curs s ensenyar als artistes els coneixements bsics per muntar la seva prpia pgina web. Per tant s un curs prctic on sensenya el procs dinstallaci, implementaci i el disseny dun espai web utilitzant el sistema de CMS Indexhibit. Sexplica el funcionament bsic de servidors i tecnologies i eines necessaris per a la creaci i el manteniment de la web. Cada participant iniciar el muntatge de la seva prpia web en el hosting , patrocinat per CDMON deforma gratuta, que ofereix lAAVC. Surt daquest curs amb la teva web feta, a punt per pujar-hi els continguts!


Professor: Gerald Kogler

Data inici: 26/01/2015 Data fi: 29/01/2015 + 16/02/2015

Horari: 17:00-20:00

El preu del curs es de pels no socis es de 120 i de 70 pels socis.

Per fer preinscripcions podeu escriure a: formacio@aavc.net
o be trucar al telf.: 93-307-63-29

Molt aviat us informarem de nous cursos.


Comissi de formaci i projectes.

(Llegir ms... | Puntuaci 4)

Nou servei Juridic i fiscal pels socis
Dilluns, 3 de Novembre de 2014 (13:55:51) per aavc
AAVC NotciesBenvolguts companys i companyes,

L'AAVC ha recuperat des d'aquest mes el seu servei d'Assistncia jurdica i fiscal pels socis, que consisteix en un Servei gratut d'informaci i assessorament (telfonic o on line) sobre aspectes fiscals i jurdics que se li plantegen a l'artista visual en la seva activitat professional: facturaci, IAE, IVA, IRPF, relacions contractuals i models de contractes, conflictes amb els intermediaris o les institucions.

Aquest servei anir a crrec de Rubn Guilany, Llicenciat en Dret i advocat de l'Il-lustre Col-legi d'Advocats de Barcelona. Guilany ha treballat com a advocat per URA MENNDEZ en els mbits del Dret Mercantil i del Dret Processal i Arbitratge. Aquest despatx va ser guardonat com a millor despatx dadvocats a lEstat espanyol lany 2012 en els IFLP European Awards, per davant de despatxos com GARRIGUES, CUATRECASAS o ROCA-JUNYENT.

Tamb s llicenciat en Filosofia amb la distinci de premi extraordinari de llicenciatura. Ha treballat com a investigador en el grup de Filosofia analtica de la Universitat de BarcelonaLOGOS, de reconegut prestigi internacional en els mbits de la lgica, llenguatge i cognici.

En lmbit associatiu t una llarga experincia, tant en la participaci activa com a membre de diferents associacions (Centre Montserrat Xavier, Sunugaal, Esplai Espurna, Fondation les Buissonnets) com en lassessorament del collectiu dartistes com a advocat.

Aquells socis interessats a fer servir aquest servei heu d'escriure a l'adrea electrnica assessoria@aavc.net, identificant-vos com a socis (Nom, cognoms i n de soci) explicant breument la vostra consulta. L'AAVC us respondr directament o b us derivar a Rubn perqu parleu amb ell.

Esperem que aquest servei us sigui til i esperem molt aviat comunicar-vos de nous.

Cordialment,

Junta Directiva de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 5)

ELS ARTISTES DE LEMPORD QUEDEN ORFES
Dissabte, 18 dOctubre de 2014 (11:11:33) per aavc
AAVC Notcies


Des de lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya fem pals el nostre desacord amb el comunicat de lAjuntament de Figueres que vol donar una nova orientaci sense determinar al Museu de lEmpord.
Aquest Museu ha desenvolupat un paper imprescindible en l'mbit de la comarca i del pas, enfortint les relacions internacionals amb altres centres de primer nivell, posant la qualitat per davant de tot en una gesti seriosa i respectuosa cap a la creaci contempornia i, el que s ms important, fent una tasca de suport a la producci i visibilitzaci dels artistes de la zona.

Donem suport a la seva Directora, Anna Capella, i a la lnia que ha seguit durant aquest anys. s el centre de cultura per excellncia a lEmpord, en els darrers anys s'ha implicat i ha collaborat amb festivals, galeries i centres dart i hi ha hagut magnfiques exposicions de destacats artistes nacionals i internacionals. s per tot aix que demanem que aquesta projecci continu.

Si hi ha la intenci de canviar el Museu, esperem que sigui amb el consens dels professionals del sector i que sigui, certament, per millorar-lo. Volem participar en aquest dileg.

AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 4)

Nou director al CCCB
Divendres, 17 dOctubre de 2014 (13:48:44) per aavc
AAVC NotciesESTEM EN EL MS ABSOLUT DESACORD AMB EL PROCEDIMENT ARBITRARI PEL QUAL ES NOMENA LA NOVA DIRECCI DEL CCCB.

VOLEM UN CONCURS PBLIC PER LA TRIA D'UN PROJECTE SERIS I AMBICIS PER A AQUEST CENTRE DE CULTURA CONTEMPORNIA.

PROU DINGERNCIES POLTIQUES EN LA GESTI DE LA CULTURA.


Pensvem que ja havem superat aquestes formes desptiques de triar a dit persones poc adients per als crrecs i abans d'ahir vam tindre un exemple ms de la desconsideraci envers el sector i els professionals de la cultura.

Senyor Salvador Esteve i membres del Consell General del Consorci del CCCB, no sn formes de triar un director. El procediment moralment acceptable avui dia s convocar un concurs pblic internacional amb un jurat de reconegut prestigi i independncia que pugui valorar un projecte arriscat, enriquidor, engrescador, fins i tot incmode, que apunti idees i aventuri hiptesis de les nostres maneres de viure, pensar i apropar-nos a l'art.

Que pot aportar aquesta persona triada a dit amb un perfil tant esbiaixat? Quines idees t per al centre? Quin projecte ha presentat? No ens diuen res de tot aix perqu no t cap projecte. La nota de premsa nicament apunta a un currculum poltic i literari, apunta a un passat, perqu no hi ha proposta de futur. Primer es tria el projecte, desprs la persona, no a l'inrevs.

DEMANEM UNA RECTIFICACI IMMEDIATA I LA CONVOCATRIA D'UN CONCURS PBLIC AMB PARTICIPACI DELS PROFESSIONALS DEL SECTOR.

ENS POSEM A TREBALLAR PLEGATS?

AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 5)

Beca i descompte
Dilluns, 29 de Setembre de 2014 (12:09:22) per aavc
AAVC


Benvolguts companys i companyes,


Ens han arribat dues convocatories que poden ser del vostre inters, per una banda la beca d'intercanvis per a projectes artistics entre Stuttgart i Barcelona:


Kunststiftung
CAT

Beca dintercanvi per a projectes artstics entre Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Alemanya) i Barcelona (Catalunya, Espanya) 2015.
♦ Lobjectiu daquesta convocatria s oferir una beca de mobilitat i producci a quatre artistes (2 de Baden-Wrttemberg i 2 de Catalunya) per donar suport al desenvolupament de treballs artstics vinculats als contextos de cada un dels centres i institucions participants, fomentar lintercanvi interregional entre creadors de Baden-Wrttemberg i Catalunya i possibilitar experincies de dileg entre dues comunitats artstiques i els seus respectius col lectius socials.

Institucions participants: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info bases i sollicituds


CAST

Beca de intercambio para proyectos artsticos entre Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Alemania) y Barcelona (Catalua, Espaa)2015.
♦ El objetivo de esta convocatoria es ofrecer una beca de movilidad y produccin a cuatro artistas (2 de Baden-Wrttemberg y 2 de Catalua) para apoyar el desarrollo de trabajos artsticos vinculados a los contextos de cada uno de los centros e instituciones participantes, fomentar el intercambio interregional entre creadores de Baden-Wrttemberg y Catalua y posibilitar experiencias de dilogo entre dos comunidades artsticas y sus respectivos colectivos sociales.

Instituciones participantes: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info bases y solicitudes


ENG

Grant residency for artistic exchange project between Stuttgart (Baden-Wrttemberg, Germany) and Barcelona (Catalonia, Spain)2015.
♦The main goal of this call is to provide a mobility and production grant residency to 4 artists (2 of Baden-Wrttemberg and 2 of Catalonia) to support the development of artistic works related to the context of each of the participating centers and institutions, promote interregional exchange between creators of Baden-Wrttemberg and Catalonia and enable dialogue between two experiences of their respective artistic communities and social groups. Involved institutions: Goethe-Institut Barcelona, Kunststiftung Baden-Wrttemberg, Kunstverein Stuttgart, Hangar Barcelona.

+info and application formI per l'altre aquest Curs d'il-lustraci cientifica, impartit per l'artista Francesca Llopis i lil-lustrador cientific Carles Puche, en el que els socis de l'AAVC tenen un descompte del 15%, podeu consultar programa i preu a:

IL-LUSTRACI NATURALISTA URBANA


Cordialment,


Administraci de l'AAVC

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

Assemblea General el 16 de Setembre i eleccions
Dilluns, 1 de Setembre de 2014 (10:02:41) per aavc
AAVC NotciesBenvolguts companyes i companys,Em complau informar-vos que esgotat el dia 30 de Juliol el perode per presentar candidaturas per renovar l'actual Junta Directiva, s'ha formalitzat una nica llista. El fet de que concorri una nica candidatura fa innecessari el perode de campanya electoral i les eleccions mateixes. Aixa doncs us convoquem el dia 16 de Setembre a una Assemblea General Extraordinria per tal de ratificar aquesta candidatura, el seu programa i els seus components.

Podeu consultar el seu programa AQU.

Podeu consultar els membres de la candidatura AQU.

Per tant, en condici de President en funcions de lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya, us convoco a una Assemblea General Extraordinria el proper dia 16 de Setembre a les 19 hores a HANGAR (C/ Emilia Coranty 16, 1 planta, de Barcelona), amb el segent ordre del dia:


ORDRE DEL DIA


1.- Lectura i aprovaci de lacta anterior
2.- Informaci de l'estat de l'Associaci.
3.-Presentaci de la nova candidatura i el seu programa per tal de renovar la Junta Directiva de l'AAVC.
4.- Votaciperpartdel socisassistentsper tal de validar la candidatura.
5.- Precs i preguntes.


Desprs d'aquest darrers anys de bloqueig, la renovaci de la Junta Directiva s un fet cabdal per a la vida de la nostra associaci: s la demostraci de que malgrat les dificultats, segueix havent-hi energia i voluntat per tirar endavant la nostre entitat i la tasca social i poltica que constitueix el seu mandat. Us encoratjo doncs a assistir a aquesta Assemblea i participar en aquest acte de transici.


Cordialment,

Joan Fontcuberta, president de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME,
Dimecres, 9 de Juliol de 2014 (12:08:41) per aavc
AAVC Notcies


Benvolguts companys i companyes,

El proper 17 de Juliol tindran lloc les 2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME, a les que l'AAVC ha estat convidada pel gremi de galeries d'ART de Catalunya a participar en una taula rodona en representaci dels artistes visuals. La representaci activa dels interessos i drets dels artistes es una de les funcions fonamentals de l'AAVC, i la nostra participaci en aquesta taula, i en altres en el futur, es una de les maneres de recuperar i potenciar aquesta funci. En aquesta ocasi a la taula rodona ens representar Nora Ancarola, membre del grup de treball.

La entrada es lliure i us animem a participar. Aquest es el programa:


2s JORNADES SOBRE ART I GALERISME

Dijous 17 de juliol de 2014
Sala Cotxeres del Palau Robert
(Passeig de Grcia, 107 Barcelona)

Si en la primera edici daquestes jornades que es va celebrar lany passat varem posar mfasi en lanlisi de la situaci actual de les Arts Visuals des dels punts de vista dels agents que hi intervenen artistes, galeristes, crtics, colleccionistes, docncia..., enguany volem obrir el dileg entre tots ells, cara a trobar quines serien les possibles estratgies per posar en marxa projectes transversals que reforcessin la vitalitat, vialitat i visibilitat de lart contemporani. Aquesta edici constar duna conferncia informativa sobre aspectes legislatius i una taula rodona, ambdues parts obertes a tot el pblic.


PROGRAMA


10:00 h. Conferncia oberta:

Relaci galerista-artista-colleccionista: pautes legals

a crrec de Beatriz Nio i Isabel Nio, advocades i codirectores del bufet d'advocats NIAL Art Law, especialistes en el mercat de l'art.

La relaci entre el galerista i l'artista requereix tot sovint punts dacord, els quals no sempre es poden trobar de forma unvoca. Es poden identificar clarament moltes d'aquestes situacions sovint reiteratives. Aquestes problemtiques es poden palliar i, fins i tot, evitar mitjanant la redacci de documents escrits.
Daltra banda la relaci entre el galerista i colleccionista es pot reforar en termes de confiana si es facilita a aquest ltim una srie de documents en el moment de la compra. En tots dos casos es donaran les pautes legals i recomanacions oportunes.

11:45 h. Descans

12:00 h. TAULA RODONA:

Punt dencontre de les Arts Visuals

La taula rodona constar duna intervenci de 10 minuts per part dels cinc ponents, per a tot seguit obrir un debat entre els ponents i el pblic, cara a arribar un punt de trobada.

Moderador: Ricard Planas, director de la revista Bonart i de la Fundaci Llus Coromina.

NORA ANCAROLA, membre del Grup de Treball per lAssociaci dArtistes Visuals de Catalunya
HAROLD BERG, colleccionista i membre de la Asociacin 9915 - Asociacin de coleccionistas privados de arte contemporneo
IMMA PRIETO, professora dArt Contemporani i Nous Mitjans a lERAM, comissria i crtica dart
JOAN MARIA MINGUET, president de lAssociaci Catalana de Crtics dArt
RAMON SICART, vocal del Gremi de Galeries dArt de Catalunya


Cordialment,

Administraci de l'AAVC.

(Llegir ms... | Puntuaci 0)

  
CD Mon


30 anys de l'AAVC


Formaci Contnua


Models de contracte


Bones prctiques


Centre de producci


Webs d'artistes


Distribudora de video


Xarxa centres de producci


Consell de les Arts

LA PLATAFORMA DE LA CULTURA PER A UN CONSELL DE LES ARTS
A CATALUNYA


Unin


DEAVE


e-barcelona


Assessorament


Fundacin Arte y Derecho


Propietat intellectual


Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Pgina Generada al: 0.040 Segons